سالگرد خاموشی غزاله علیزاده داستان نویس

غزاله سالها قبل از دوستان نزدیک من بود. دوره ای که من مدیر داخلی ماهنامه نگین بودم. اکثر دعوت نامه ها ای که برای برنامه های فرهنگی به دفتر مجله میرسید .من وغزاله میرفتیم. یک بار از او دعوت کردم فیلمنامه ای برای یک کا رتجربی برای من بنویسد. پذیرفت ونوشت نام فیلمنامه توقف بود وخودش هم پذیرفت بازی کند. در خانه خودمان در کوی کن شهر زیبا فیلمبرداری کردیم. وقتی فیلم را برای شستشو به المان فرستادیم فیلم گم شد. اگر این اتفاق نیفتاده بود خود سندی بود با یاد غزاله این هنرمند راستین و این انسان براستی خلاق. غزاله را دیگر ندیدم او از فرانسه برگشت و من هم به تبعید امدم و ماندگار شدم. یاد و نامش گرامی است.
غزله بهمن ماه 1327 و در مشهد چشم به جهان گشود. مادرش”منیر سِیدی” شاعر بود و از همین رو از کودکی با شعر و ادب آشنا شد. تحصیلات مقدماتی را در مشهد گذراند و از دانشگاه تهران در رشته حقوق لیسانس گرفت. به فرانسه رفت و در رشته فلسفه اشراق به تحصیل پرداخت، اما به سبب مرگ پدر موفق به ارائه رساله دکتری نشد. نوشتن را از نوجوانی آغاز کرد و اولین نوشته هایش در نیمه ی دوم دهه ی 1340 در جُنگها و مجله ها به چاپ می رسید. اولین مجموعه داستانش- سفر ناگذشتنی، در 1355 منتشر شد. نثری فخیم و صیقل خورده داشت، چندان که پهلو به شعر می زد. جمله بندی های استوار و دور از لغزش او در آثارش، وی را به لحاظ سبک نگارش از دیگر نویسندگان متمایز می کرد. به عرفان شرقی عشق می ورزید و عاداتی منحصر به فرد داشت. درباره اش گفته اند که بسیار خوش مشرب و خوش برخورد بود. گفتگو سازی، شخصیت پردازی های قوی، نماد پردازی و ایجاد حس تعلیق، از ویژگی های بارز داستان های اوست.
غزاله دو بار ازدواج کرد و حاصل این دو ازدواج یک دختر بود. درباره مرگ او گفتگوهای بسیاری هست… اگر چه جسد وی را حلق آویز در جواهر ده- رامسر یافتند، اما بسیاری بر این باور هستند که او نیز یکی از قربانیان قتل های زنجیره ای بوده است.
از آثارش :
دو منظره، ۱۳۶۳
خانه ادریسی‌ها، ۱۳۷۰ (۲ جلدی)
شب‌های تهران
ملک آسیاب
مجموعه داستان‌ها
سفر ناگذشتنی (تاریخ انتشار ۱۳۵۶؛ شامل داستان‌های شجره طیبه، پاندارا، با انار و با ترنج از شاخ سیب)
چهارراه (تاریخ انتشار ۱۳۷۳؛ شامل داستان‌های دادرسی، بعد از تابستان، جزیره، سوچ)
تالارها (تاریخ انتشار ۱۳۸۲؛ شامل داستان‌های نقش‌ها، اول بهار، گرد و شکنان، تالارها)
داستان‌های کوتاه همراه با داستان دو منظره در مجموعه‌ای با نام با غزاله تا ناکجا در سال ۱۳۷۸ توسط نشر توس منتشر شده‌است.
سایر آثار
کشتی عروس
رؤیای خانه و کابوس زوال.