یاد نامه دکتر هوشنگ کاووسی (1304 – 1392)

  عباس سماکار هوشنگ کاووسی و سینمای فارسی دوست ندارم در سوگ استاد مدرسۀ سینمائی ام هوشنگ کاووسی که اکنون چشم از این جهان (البته جهان دیگری وجود ندارد) فرو بسته به رسم «ستایش از رفته گان» و «شاگرد و استادی» مطلب بنویسم. به «رسم روزگار» و «شاگرد و استادی» باور ندارم؛ زیرا، استاد، خود…

ادامه مطلب

دکتر هوشنگ کاووسی منتقد برجسته سینما خاموش شد!

  چند روز بود که دیگر امیدی به بهبودی هوشنگ نبود اما نمی خواستیم باور کنیم که او روزهای پایان عمر پر ثمرش را میگذراند. من گرایش به سینما را مدیون او هستیم او بود که مرا وبرادر خاموش شده ام نصیب را به مسیری راهنمایی کرد که از ابتذال دور بمانیم وسینمای راستین را…

ادامه مطلب

آغاز سال 1392

یادداشت کوتاه نوروز92    «گر چه شب تاریک است دل قوی دار سحر نزدیک است»    این یک رفتار همگانی است که در آغاز سال جدید، ضمن تبریک و تهنیت سال نو سالی سرشار از خوبی وشادی را آرزو می کنیم، و سقوط نظام سرکوبگر را حتمی بدانیم. برای سازمان های سیاسی امید خود امکانی است…

ادامه مطلب

عتیق رحیمی «سنگ» که را به سینه می زند؟ نقد فیلم سنگ صبور از نگاه مهستی شاهرخی ، تحلیلگر هنر وسینما

                  در سایت اینترنتی «سینمای آزاد» مطلبی از «برپا»، یک افغانی ساکن اروپا، درباره عتیق رحیمی و فیلم «سنگ صبور» اش آمده است که روشنگرانه بود و مرا بر آن داشت تا همت کنم و با تأخیر در همین زمینه چند کلمه ای بنویسم. نوشتن خود عملی است از سوی نویسنده یا «سنگ…

ادامه مطلب

من نمی‌دانستم که کلید در دست خود من است!

همراهان وهمکاران سینمای آزاد فرارسیدن روز جهانی زن را شادباش می گویند .      کلید آزادی   می‌اندیشم که «آزادی»  چیزی است که دیگری به‌من داده  تا آن که دریافتم زنجیرهای سنگین بی‌نامی  که به‌دیدن‌شان توانا نبودم  به‌بندم کشیده است. می‌اندیشیدم که «آزادی»  چیزی است که دیگری به‌من داده.  تا این که دریافتم آنچه…

ادامه مطلب

یادداشت لیلا قبادی در باره ی پخش فیلمی نقاشی متحرک با عنوان نوروز از تلویزیون آرته (کانال مشترک آلمان،فرانسه)

"جالب است که حتا در انیمیشنی که به مناسبت "نوروز" در کشور "سکولار" فرانسه ساخته می شود باید یک زن "با حجاب" و یک ایرانی به نام " محمد" حضور داشته باشند مبادا که ژله اسلام به لرزه افتاده ومخاطبی فراموش کند ایران را آنطور که "غرب" می‌ پسندد ببیند: "ایران یک کشور مسلمان است…

ادامه مطلب

بررسی فیلم های روی پرده «لینكلن» اسپیلبرگ، كارل ماركس و انقلاب دوم امریكا

از:كوین آندرسن  ترجمه :فرزانه راجی این نقد جنبه سیاسی دارد. اگر گروه ها،جمعیت ها واحزاب ومنفردین سیاسی ایرانی به خصوص اندیشه های یی با گرایش به چپ در باره اش نظری داشته باشند،سینمای آزاد با اشتیاق منتشر خواهد کرد. Daneil Day-Lewis as Lincoln نقد اقتصاد سیاسی چکیده‌ی مقاله: فیلم «لینکلن» رادیکالیسمی را نشان می‌دهد که در طی…

ادامه مطلب