زمان را 40 و چند سال به عقب برگردانیم نمایش فیلم 8 میلیمتری رویا ساخته رشید داوری (سینمای آزاد تهران)

همانگونه که چندی قبل یاداوری کردم سال دیگر 50 سالگی سینمای آزاد فرا میرسد. رشید داوری فیلمساز سینمای آزاد تهران که هم اکنون خود سینماگری آگاه و تکنسینی برجسته در سینما است. خیلی جوان بود و در گروه ما فیلم می ساخت. رشید کوشش ارزشمندی را آغاز کرده است تا آثار باقی مانده از سینمای آزاد را ترمیم کند و امکان نمایش برای 50 سالگی جنبش سینمای آزاد را فراهم بیاورد. ضمن قدردانی از رشید مان این بار یکی از کارهای ان دوران خودش را روی فیس بوک و  وب سایت سینمای آزاد متشرمی کنیم. همراه با تماشای فیلم یاداشت کوتاه رشید را هم بخوانیم. شرایط کار را خود رشید توضیح داده است. بصیر نصیبی.

نفر اول ايستاده از سمت راست مهدی صباغ زاده سینمای ازاد مشهد، رضا عدل، نفر اول ايستاده از سمت چپ. رديف وسط نشسته از سمت راست اردشير شليله (سينمای آزاد خرم آباد). هادی حسین زاده . بصیر نصیبی و همسرش نسرین امیر صدقی. ناصر غلامرضايی. رشید داوری. ردیف اخر نشسته از سمت راست عبدالله باکیده. مسئول سينما آزاد همدان. مهرداد تدین( مسئول سینمای آزاد مشهد).


فيلم کوتاه “رؤيا” را بيش از ۴۰ سال پيش در دهه ۵۰ ساختم. آنرا بطريق سوپر ۸ با فيلم پوزتيف سياه و سفيد کداک با دوربين صامت فيلمبرداری و روی يک مويلای دستی مونتاژ کردم. بعد صدا (ديالوگ، افکت و موزيک) به روی نوار مگنتيک که در لبه فيلم چسبانده شده بود بطور زنده با استفاده از پروژوکتور”اوميگ” اضافه شد.
“اين فيلم در خيلی جشنواره های بين الملی داخلی و خارجی نمايش داده شد و برنده جوايز متعددی شد منجمله جايزه نقدی از جشنواره بين الملی فيلم تهران و جايزه سومين فيلم به مفهوم مطلق از دومين جشنواره سينمای تجربی دانشجويان کشور بخاطر “تحليل لطيف و انسانی و حفظ يک فضای عاطفی صميمانه و ساده با پرداختی سينمايی و صادقانه.


اين نسخه فيلم هنوز به طريق ديجيتال در حال ترميم است تا پنجاهمين سالگرد آغاز سينمای آزاد ايران را گرامی بداريم که در تاريخ ۱۱ مهر ۱۳۴۸ در فضای يک کودکستان شروع به فعاليت کرد.


ما اميدواريم که بتوانيم آنرا با زير نويس انگليسی با مجموعه ای از کارهای ديگر سينماگران سينمای آزاد برای گراميداشت پنجاهمين سالگرد اين حرکت سينمايی متفاوت به شکلی که بار اول نمايش داده شد روی پرده بزرگ سينما دوباره نمايش بدهيم. به اميد آنروز

رشید داوری