تاریخ سینمای هنری (اولریش گرگورواتو پاتالاس) ترجمه هوشنگ طاهری: «ساتیا جیت رای »وسینمای روشنفکرانه هند

مقدمه ما  هندوستان با آن جمعیت عظیمش (بیش از یک میلیارد) یکی از مراکز مهم تهیه و تولید سینمای تجاری بوده است.  استودیو های مجهز بسیاری در این کشور  پهناور برای تهیه و تولید فیلم فعال بوده اند. در ایران نیر سینمای تجاری هند  از محبوبیت  عامه برخوردار بود، یادم می اید فیلمی از سینمای…

ادامه مطلب

گزارشی کوتاه از برنامه سینمای ایران در تبعید در شهر مونیخ و نمایش جدید ترین فیلم مسلم منصوری و 3 کار تجربی از نرگس کلهر.

پنجشنبه شب 12 ژولای از ساعت ۱۹ در سینمای هنری WERKSTATTKINO در شهر مونیخ در ابتدا سه فیلم کوتاه از نرگس کلهر و سپس آخرین ساخته مسلم منصوری نمایش داده شد  . با وجود  این که  سینمای ج. اسلامی  برای مقابله  با  سینمای ایران در تبعید با امکانات وسیع  برنامه ای موازی ترتیب داده بود…

ادامه مطلب

به یاد ناصر نجفی

ناصر نجفی را سالها بود از نزدیک میشناختم. بی انکه در این فرصت محدود بخواهم بررسی اثارش را ارائه دهم به خصوص که بررسی توانایی های او در زمینه شعر و ادبیات را باید به ادب شناسان واگذار کرد اما در چند جمله بگویم ناصر هنرمندی به معنای درست کلمه مستقل و آوانگارد بود. چه…

ادامه مطلب

تاریخ سینمای هنری ( اولریش گرگورواتو پاتالاس) ترجمه هوشنگ طاهری

بررسی دو اثر مهم چارلی چاپلین بعد از ورود صدا به سینما (در دو قسمت) این بار قسمت اول در میان بزرگان سینمای صامت امریکا چاپلین تنها کسی بود که از مرز آن عبور کرد و به سینمای ناطق رسید بی آنکه به توانایی و استقلال او صدمه ای وارد شود. در حالی که «گریفیث»…

ادامه مطلب