You should install Flash Player on your PC

بهروز افخمی، "مرید امام خمینی"، سفیر فرهنگی سینمای جمهوری اسلامی  در تورنتو

ازدیگران

 خانه نخست

بهروز افخمی

"مرید امام خمینی"

سفیر فرهنگی سینمای جمهوری اسلامی

در تورنتو

 گردآوری و تدوین:

یوسف اکرمی   فیلمساز در تبعید

فرامرز شیراوند روزنامه نگار

 « افراد، رسانه ها و تشكیلات متعلق به وزارت (اطلاعات) وظیفه دارند كه در زمانهای معمول به كار خود بپردازند و نقش رسانه های یا بیطرف و یا مخالف نظام را ایفا كنند. البته مخالف آن بخش از نظام كه تعیین و تعریف شده است. در این مواقع عادی هدف فقط پیش بردن اهداف كلی نظام است، یعنی دوركردن افكار از نوع مبارزه رادیكال از یكسو و مانع از شكل گیری یك خط متحدساز شدن از طرف دیگر. آنها به این دو وظیفه كلی ادامه می دهند تا در مواقع خاص مأموریت های مشخص داده شود. در آن زمان این نیروها باید به آن مأموریت بپردازند و از امكانات خود برای احراز آن استفاده كنند... ».  برگرفته از نشریه روشنگر شماره 30 -  مقالۀ:  افشای شیوه های كار شبكه خارج كشوری وزارت اطلاعات

".... در مورد دیدگاه امام در این موارد [رشد سالم اخلاقی و علمی] باید گفت که فکر می‌کنم نظر امام کسانی بودند که سینما را شکل می‌دهند یعنی قبل از اینکه سینما ساخته شود، سینماگر باید ساخته شود ...." بهروز افخمی

دوستان:

از طریق نشریه شهروند اطلاع یافتیم که بهروز افخمی فیلمساز و کارگردان سینمای جمهوری اسلامی در تورنتو با حمایت

FutureSkills High School و  585 Production Design & Print Studio  در ماه اکتبر و نوامبر 2009، تحت نام  گروه فرهنگی وهنری و هنری موج دست به برپایی "کارگاه آموزش فیلم سازی" زده است.

براستی بهروز افخمی کیست؟

- "در سال 1362 مدیر گروه فیلم و سریال  شبکه اول شدم و تا سال 1364 در این سمت مشغول به کار بودم.

- فرزند صبح آخرین ساخته شماست که گویا هنوز اکران نشده...

ـ بله. مونتاژ آن تازه تمام شده.

- ... پروژه بعدی شما چیست؟ آیا سفر به تورنتو می تواند  در راستای یکی از پروژه های آتی باشد؟

ـ راستش به تورنتو آمده ام که فیلم بسازم. یعنی در اصل زمینه سنجی کردیم و با صحبتهایی که با دوست و همکار قدیمی ام رضا شکرالله که حدود ده سال است تورنتو زندگی می کند، داشتیم به این نتیجه رسیدیم که شرکتی را در اینجا تاسیس کنیم و بتوانیم دو تا از طرحهای سینمایی مان را به اجرا در بیاوریم. در هر حال داریم بررسی می کنیم تا اگر قادر باشیم فیلمسازی را با اشل های تکنیکی برتر از ایران انجام دهیم و به زبان انگلیسی هم باشد تا بتواند ارتباط وسیعتری با مخاطبان برقرار کند. نام شرکت فیلمسازی ما هم که با کمک رضا شکرالله و همسرم مرجان شیر محمدی به ثبت رسیده فوت استپ نام دارد. ...

آیا این طرحها در رابطه با موضوع مهاجران است؟

ـ بله. درباره مهاجران و اساساً شهر چند ملیتی تورنتو است و روابط گروههای مختلف مهاجر در آن گنجانده شده است... "

بخشی از گفت وگوی شهروند (1192ـ 28 آگوست 2008) با بهروز افخمی کارگردان سینما توسط عارف محمدی

http://fa.shahrvand.com/2008-07-14-20-55-17/2008-07-14-20-56-27/778-2008-08-28-18-36-41

بهروز افخمی کارگردان سینما و نماینده مجلس ششم، از سال 1357 تا 1362 مدیریت گروه فیلم و سریال شبکه اول سیما را بر عهده داشت. بهروز افخمي فيلمنامه نویس و کارگردان "سینمای جنگی" جمهوری اسلامی است.

بهروز افخمی فعالیتهای سینمایی خود را پس از برقراری جمهوری ننگین اسلامی شروع کرد.

افخمی با فرصت طلبی همچون  یاران نزدیکش،  سیف الله داد و مسعود ده نمکی و ... توانست سهمی بسیار حساس در ساختار و سیاستهای سینمایی جمهوری اسلامی داشته باشد.

یکی از شاهکارهای  سینمایی افخمی فیلم "فرزند صبح"  در بارۀ زندگی ننگین آیت الله روح الله خمینی ("فرزند صبح" خونین) است. این فیلم شاید از پرهزینه ترین فیلم های سینمای جمهوری اسلامی باشد. هزینه‌های تولید این فیلم پس از ساخت نزدیک به چهار برابر برآورد اولیه آن بود. پروژۀ این فیلم برای سران جمهوری اسلامی از چنان حساسیت بالایی برخودار بود که فیلم نامه نویسی، ساخت و  کارگردانی  آنرا تنها به بهروز افخمی واگذاشتند. این فیلم به علت نوع انتخاب بازیگران از ابتدا با حاشیه‌ها و جنجال‌های بسیاری همراه بوده است. این فیلم که ساخت آن از مهرماه سال ۱۳۸۳ آغاز شده است، هنوز در مرحله تولید به سر می‌برد. تهیه ‌کننده  پروژه سینمایی «فرزند صبح» آقای شرف‌ الدین است و کار فیلمبرداری در دکور "بیت حضرت امام"  که در حوالی شهریار با ابعاد و مصالح واقعی و طراحی مجید میرفخرایی ساخته شده است، صورت می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری فارس،" تدوین بخش‌هایی از  فیلم را «بهروز افخمی» شخصاً انجام داده است. در این فیلم عبدالرضا اکبری نقش ... خمینی در میانسالی را ایفا می‌کند و بازیگران دیگری همچون هدیه تهرانی، محمدعلی کشاورز، آتیلا پسیانی، محمدرضا شریفی‌نیا، الیکا عبدالرزاقی، فرهاد قائمیان نقش‌های دیگر را بازی‌ می‌کنند. همچنین ناصر طهماسب به عنوان گوینده نقش امام برای فیلم انتخاب شد."

بهروز افخمی در گفتگو با فرانس پرس اظهار داشته ‌است:«ساخت این فیلم به پیشنهاد موسسه‌ ترویج آثار امام بود. اما من در ابتدا مخالفت كردم، چون از من انتظار داشتند كه سال‌های رهبری امام خمینی را در فیلم بیاورم كه این ممكن نبود. سپس آنها به من اختیار دادند تا فیلم را در هر دوره از زندگی امام كه می‌خواهم، بسازم

در حالی که درطول ساخت فیلم خبر از ساخت موسیقی فیلم توسط انیو موریکونه آهنگساز مشهور ایتالیایی که کارهایی همچون موسیقی متن فیلم‌هایی همچون روزی روزگاری در آمریکا و خوب بد زشت را در کارنامه خود دارد به گوش می‌رسید، وی این خبر را تکذیب کرد."    http://fa.wikipedia.org/wiki/

بخشی از  مصاحبۀ پایگاه اطلاع رسانی حوزه با بهروز افخمی

در بارۀ فیلم "فرزند صبح"

بهروز افخمی: علاقه‌مند بودم که این سعادت را داشته باشم و در واقع این امکان برای من پیش بیاید که درباره زندگی امام خمینی فیلم بسازم. این توفیق بزرگ برای من فراهم شد. حضرت امام شخصیتی بود که بخش بزرگی از زندگی و شخصیت من به وسیله ایشان شکل گرفته است. از اولین سالهای جوانی که ایشان را شناختم و زمانی که در قید حیات بودند به ایشان توجه می‌کردیم و سعی می‌کردیم که راه و رسم واقعی زندگی کردن را از ایشان بیاموزیم. شاید بیش از 12 سال ـ از 19 سالگی تا 31 ـ سالگی شخصیت واقعی‌ام با نگاه کردن و فکر کردن به شخصیت، منش، روش و رفتار امام خمینی شکل می‌گرفت. بنابراین آرزو داشتم موقعیتی، فرصتی برایم پیش بیاید که درباره زندگی این مرد بزرگ تا آنجا که در توانم هست کار و سعی و تلاش بعمل آورم و فیلم بسازم. الان هم با این انگیزه کارم را شروع کردم. امّـــا انتخاب بازیگـــران فیلم بر اساس مناسبت و نزدیکی‌شان به نقش شخصیتهایی بود که در فیلمنامه نوشته شده و هم این نکته در نظر گرفته شد که بازیگران افراد شناخته شده و مشهوری باشند.

 در واقع دو طرح در خصوص انتخاب بازیگران وجود داشت. یکی اینکه از بازیگران کاملاً گمنام تئاتر شهرستان‌های خمین و لرستان که لهجه بومی آنجا را داشته باشند استفاده شود و طرح دیگر این بود که از بازیگران شناخته شده که حرفه‌ای‌تر، دارای سوابق سینمایی بیشتر و اسم و رسم بهتری در سینما هستند استفاده شود. فکر می‌کنم طرح دوم طرحی بود که کارشناسان مؤسسه به آن تمایل بیشتری داشتند و علاقه‌مند بودند که بازیگران شناخته شده باشند. این‌طور نباشد که این فیلم با یکسری نام‌های ناآشنا و پوستری که هیچ اسم آشنایی در آن نیست، عرضه شود، به گونه‌ای باشد که مردم بازیگران مورد علاقه‌شان را در فیلم دیده و جذب شوند و حس کنند که در حال دیدن فیلمی حرفه‌ای هستند. زمان فیلمبرداری فیلم دو تا سه ماه به طول خواهد انجامید که یک فاصله سه ماهه بین این زمان ـ به خاطر زمستان ـ تعطیلی ایجاد خواهد شد.

 در کل، کار فیلمبرداری نه ما طول می‌کشد. مکان فیلمبرداری از لوکیشن بیت حضرت امام در شهریار است که به همت مؤسسه عروج فیلم و مؤسسه نشر آثار امام بنا شده است. روال کار بدین‌گونه است که کار در اوایل آبان شروع شده و تا پانزدهم دیماه کار فیلمبرداری انجام می‌شود. سپس مجدداً از پانزدهم فروردین کار شروع می‌شود و تا آخر بهار انشاءالله به اتمام می‌رسد. فیلمنامه این فیلم را نیز خودم تهیه کرده‌ام.

حضور: از نظر شما جایگاه این فیلم در سینمای ایران کجاست؟ و آیا اصلاً فکر می‌کنید مثل بقیه فیلم‌های شما مورد اقبال عموم واقع شود؟

افخمی: امیدوارم این فیلم در ایران هم مورد استقبال واقع شود. فکر می‌کنم کسانی که به شخصیت امام علاقه‌مند هستند ـ چه آنهایی که دارای کنجکاوی هستند و اطلاعات زیادی درباره زندگی حضرت امام ندارند و چه آنهایی که با ایشان زندگی کرده و دورانی را گذرانده‌اند ـ جزء تماشاچیان فیلم باشند. ولی فکر می‌کنم بخش مهمی از جذابیت فیلم برای خارج از کشور و بینندگان خارجی باشد، برای کسانی که درباره شخصیت امام کنجکاو هستند، مسلمانان نقاط دیگر جهان و البته این فکر بستگی به این دارد که فیلم چگونه در خارج از کشور پخش شود. یعنی اگر پخش‌کننده خوب پیدا کنیم و تبلیغات و عرضه درستی از این فیلم داشته باشیم انشاءالله تأثیر خوب و مثبتی خواهد داشت. در کل من امیدوارم مانند بقیه فیلمهایی که ساختم مورد اقبال واقع شود.

حضور: حضرت امام می‌گفتند ما با سینمایی که برنامه آن فاسدکننده اخلاق جوانان ما و مخرب فرهنگ اسلامی باشد مخالفیم اما با برنامه‌هایی که تربیت‌کننده و به نفع رشد سالم اخلاقی و علمی جامعه باشد موافقیم. سؤال اینجاست که آیا واقعاً موضوعات مخرب اخلاقی که امام مرتب در مورد آنها هشدار می‌دادند در دهه‌های اول انقلاب که اشاره کردید از دامن سینمای ایران زدوده شد و سینمای ایران به رشد سالم اخلاقی و علمی یعنی آنچه که امام ترسیم کرده بود رسید؟

افخمی: به نظر می‌رسد که در دو دهه اول انقلاب سینمای ایران به خوبی به این سمت حرکت می‌کرد و به بعضی از مفاهیم هم دست پیدا کرد امّا بعدش دچار بحران شد. .......سینمای ایران در دو دهه اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی وضعیت رشد یابنده‌ای داشت و به یکی از سینماهای ملی در دنیا تبدیل شد. ...... اما در مورد دیدگاه امام در این موارد باید گفت که فکر می‌کنم نظر امام کسانی بودند که سینما را شکل می‌دهند یعنی قبل از اینکه سینما ساخته شود، سینماگر باید ساخته شود.

 

http://www.hawzah.net/Hawzah/Magazines/MagArt.aspx?LanguageID=1&id=38897&SearchText=

 

گردآوری و تدوین:

یوسف اکرمی           فیلمساز در تبعید

فرامرز شیراوند         روزنامه نگار